Välja rätt flyttfirma

Flytta med flyttfirma

Det är ett bestyr och flytta, det vet alla som någon gång gjort det. Oavsett om du flyttar ifrån en lägenhet eller en stor villa så är det hundratals saker att hålla reda på. Och det sista du vill behöva fundera på är transporten av dina stora möbler och andra ting. Det ska ju helt enkelt bara lösa sig. Därför är det viktigt att du väljer rätt flyttfirma. En firma som vet hur man tar hand om dina behov på allra bästa sätt, och som har erfarenhet av flyttar, oavsett omfattning.

Flyttfirma

En bra flyttfirma skadar ingenting

Vi får ofta frågor om vad som utmärker en bra och professionell flyttfirma. Det är inte en helt lätt fråga, precis som med många andra tjänster och leverantörer så handlar mycket om magkänsla och intryck av bolaget. Varje stad har både bra och mindre bra flyttfirmor, så därför är det viktigt att göra ett bra förarbete och research. Kanske har du en vän eller bekant som flyttat nyligen och som anlitat ett företag den kan rekommendera? Eller kanske tvärtom, att hen inte vill rekommendera en viss firma.

Research är nyckeln

Så gör din research. Kartlägg alla flyttfirmor i din stad. Ring runt och fråga det du undrar. Kolla hur de transporterar dina tillhörigheter och hur deras arbetssätt ser ut. Ta referenser. Det är värt det. Du vill inte komma fram till ditt nya boende och upptäcka att möbler eller ägodelar har skadats under transporten. Det är lika tråkigt som det är ekonomiskt kostsamt. Särskilt om ingen försäkring täcker skadorna. Det är förresten en viktig sak att kolla med din flyttfirma, vad händer om någonting går sönder under transporten? Vem ligger ansvaret hos? Du vill ju inte behöva inse att allting ligger på dig, då du borde paketerat tillhörigheterna bättre.

Vi på Trana.se vill önska dig ett stort lycka till i din kommande flytt. Tänk genom ditt val av flyttfirma innan du börjar packa lådorna. Annars kan det tyvärr stå dig dyrt.

Sist men inte minst bjuder vi på ett litet videotips på fem saker du bör veta innan du ska flytta.