Har du problem att förstå vad limfog är för något? Är du osäker på hur du använder dig av det eller vilken typ av limfog som passar bäst i just ditt fall? Är du helt ny som hemmasnickare så finns det många saker som har stora frågetecken över sig. Men få inte panik över det. Alla är vi nybörjare någon gång. Ta den tid du behöver för att lära dig och stressa inte i onödan. Då kommer ditt hemmasnickeri inte vara roligt och resultatet kommer inte heller att bli bra.
Detta är limfog
När du pressar ihop lameller mycket hårt och limmar fast dem i varandra så nära att fibrerna parallellt står bredvid varandra så får du limfog. Detta material används på professionell nivå men också av hemmasnickare som du själv. När du letar efter limfog i affärer så kan de ha lite olika namn, men frågar du efter dem så får du ofta bra hjälp. Limfog är mycket lättarbetat, men känn nu ingen press om du tycker att det är svårt. Det som är positivt med limfog är att det är flexibelt och mycket tåligt. Det är just av denna anledning som det används så mycket. Du kommer finna det mycket smidigt att spika i limfog, precis som det är enkelt att borra och ytbehandla på detta material.
Gjorda av olika träslag
Limfog är alltså lameller som sitter tätt ihop. De är därför gjorda av olika material. Här gäller det att veta vad för typ av träslag du vill att dina limfogsskivor ska vara gjorda av. Gran och furu är ett vanligt exempel i Sverige, men om du vill ha andra träslag så finns det också. Limfog kan vara gjort av allt mellan björk och valnötsträ till mahogny. Hitta din favorit och det som passar bäst till just det du ska använda ditt limfog till. Läs mer om limfog.