Mattor trendar igen

Att ha mattor på golvet, antingen i form av heltäckningsmattor eller lösa mattor, trendar i cykler. Kollar vi några decennier tillbaka var det väldigt vanligt med mattor i alla hus och hem. Men sedan försvann mattorna från folks hem i större utsträckning. Men som alla goda ting så har mattorna återvänt – starkare och mer populärare än någonsin.

Skönhet framför praktiska egenskaper

De flesta människor väljer idag mattor efter inredning och smak. Man väljer alltså skönhet och design framför de praktiska egenskaperna som en matta besitter. Heltäckningsmattor har alltid varit populärt i länder som USA och Nederländerna, och allt fler svenskar väljer denna formen av matta till sitt hem numera. En heltäckningsmatta fungerar utmärkt i sovrum såväl som vardagsrum.

Färgvalet har förändrats över tid

Tidigare har det varit populärt med mer ljusare färgval och toner. Idag kan vi se trender mot mer neutrala färgval. Mindre mattor som läggs under bord är idag mer avsedda för att skapa kontrast, och till skillnad mot heltäckningsmattor så ska de inte ha en isolerande effekt.

Det finns många olika typer av mattor att välja mellan

Det är idag lika populärt att använda sig av mattor som ger en naturlig look som det är att använda sig av syntetiska material. Naturliga mattor som ullmattor och fårskinnsmattor är klassiska typer av mattor. Syntetiska mattor som viskosmattor är populära för deras design och för att det är enkla att underhålla.

En matta skapar både liv och värme i ditt hem

Känslan i ett rum kan upplevas väldigt mycket mer harmoniskt och mjukt när man har en matta än utan. Dessutom fungerar mattor utmärkt som rumsavdelare där du kan skapa olika zoner i ett rum med öppen planlösning. Användandet av mattor har utvecklats över tid, och innovationen fortsätter vilket leder till nya sätt att tänka på kring mattor.

Sammanfattningsvis så kan vi se att det finns många möjligheter med mattor. Du kan tänka på många olika sätt när det kommer till matta nu för tiden, men ett klassiskt råd kan vara att ta hänsyn till färger och material när du slutligen bestämmer dig för en matta.