Transporter av kläder till stora företag

container transport

En del av de stora transportföretagen sysslar med containertransporter. Här handlar det då om stora bilar speciellt utrustade för att klara att transportera hela containrar med produkter på ett säkert och bra sätt. I dessa containrar är det många gånger kläder som tidigare under transporten har fraktats via fartyg från asiatiska länder där tillverkningen är billigast. Många av de stora modeföretagen i Sverige har förlagt sin tillverkning av senaste mode inom skjortor, blusar, klänningar och andra kläder till dessa länder. Detta beror på att de får ett billigare pris vid tillverkning, inkluderat med priset för transport.

När en förläggning av tillverkningen för ett företags modekläder görs i ett land långt ifrån, är det då viktigt att kunna lite på den tillverkare som ska skapa de senaste modekläderna för den svenska marknaden. Det är också viktigt att kunna lita på alla de olika transportörer som ska se till att de beställningar som görs för den kommande säsongen verkligen kommer fram i samma skick som när de packades. Detta är då det som gör att du kan gå till din favoritbutik och köpa den senaste skjortan eller blusen utan att behöva tänka på hur långt den har transporterats över jorden. Istället kan du bara vara nöjd med att just du fått tag i det senaste modet som gäller för aktuell säsong.

Om nu något skulle hända under transporten med alla de modekläder som ska ut i butikerna för säsongen, vem blir det då som är ansvarig för denna eventuella skada? Det beror helt enkelt på vilka avtal som har gjorts med den som säljer dessa plagg till köparen. Här finns det olika typer av koder som ingår i något som kallas för Incoterms, vilket är det som bestämmer vem som är skyldig till skada och ansvarig för produkterna som skickas vid olika punkter i transporten.